My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Αργεντινή: η νεκρανάσταση μιας χώρας παρά τις «πομφόλυγες» του ΔΝΤ, των «ειδικών» και των κερδοσκόπων-καιροσκόπων


Στην Ελλάδα, κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ...


Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως, καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν. Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων. Να μην πέσετε στα νύχια τους!


Αυτά είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, ο οποίος έζησε την καταστροφή μιας περήφανης χώρας, της Αργεντινής, και ενός περήφανου λαού, του αργεντίνικου, με μια προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Έφτιαξαν πόλεις μέσα στις πόλεις...



Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

OS SEMINOVOS: Marcha dos mortos

Απορία ιστογράφοντα Ν.2: Αννούλα, Αννούλα, τι γνώμη έχεις για το ΦΕΚ 331/23 Μαρτίου 2010, τεύχος 2;





ΚΟΙΝ: κ. μεγαλοϋπουργό παύλα Γ. Ραγκούση, τέως εργατομπαμπά-νυν εθνοπατέρα υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη

ΑΠΛΗ ΚΟΙΝ: GAP και μαμά του



Μετά το μεγαλοϋπουργό Γ. Ραγκούση, ο οποίος αν και τον περασμένο Γενάρη είχε ανακοινώσει τη μείωση των υπερωριών για τους δημόσιους υπαλλήλους και αργότερα την έκανε την πουστιά του υπογράφοντας μόνον για τους υπαλλήλους και κολλητούς του τα ακριβώς αντίθετα, ήρθε λίγο αργότερα και η... ξωτική Αννούλα για να κάνει την ντανιά της και με...



Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το «Ζ» του... ΠΑΣΟΚ

«Σωματείο» του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί
υπουργούς, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους


Με σκοπό την αξιολόγηση της «αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητάς τους»

 
«Για τα μάτια του κόσμου, πώς μπορείς και δε με...» γράφεις στο μπλοκάκι σου, Πάγκαλε, φως μου! Θυμάστε τι είχε γίνει πριν από λίγο καιρό με την αποκάλυψη ότι ο Πάγκαλος, αυτός που έδωσε χειροπόδαρα τον Οτζαλάν στους Τούρκους, κατ'  εντολήν του GAP είχε «ρουφιανομπλοκάκι» και κατέγραφε στα... κατάστιχά του τις επιδόσεις των υπουργών; Θυμάστε πως είχαν πει, εκεί στο μαγεΥτικό ΠΑΣΟΚ, πώς τέλος όλα αυτά και πάμε παρακάτω; Ε! ... Ορχιδιές!
 
Το ζήτημα της βαθμολόγησης των υπουργών δε φαίνεται να έχει κλείσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους «ρουφιάνους» μου-απογόνους του Αρκουδέα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς -παρά τις ενδοκυβερνητικές κόντρες, που λίγο έλειψαν να οδηγήσουν σε παραιτήσεις υπουργών (λέμε τώρα, γιατί σιγά μην παραιτούνταν τα ρεμάλια της Ηρώδου Αττικού)- το έργο της αξιολόγησης το έχει αναλάβει...
 
 

Μια μαντινάδα για τον Καραμανλάκα και το GAP

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο τούρκος πρωθυπουργός και η τουρκάλα υπουργός Παιδείας θα ζητήσουν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Αν μ' αγαπάς, στήσου κι έρχομαι γιατί...

Υnanistan, sıkım senim istiyor!

Καταιγίδες και μποφόρια αναμένεται να έχει εκεί στο εξωτικό ΟΑΚΑ και στο υπουργείο Παιδείας κτλ. κτλ. αλλά και στην... ξωτική Αννούλα άμα τη επισκέψει του τούρκου πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 Μαϊου, ο οποίος εμφανίζει εαυτόν ως «τον καταλληλότερο οικονομικό εταίρο» για την Ελλάδα, και για αυτό θα συνοδεύεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του (πού φτάσαμε!).

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα της Θράκης «Χρόνος», τον Ερντογάν θα συνοδεύει στην Αθήνα και η υπουργός του επί της Παιδείας  Νιμέτ Τσουμπουκτσού (κάθε ομοιότης με γνωστή ελληνίδα... τσιμπουκλού είναι απλά σύμπτωσις).

Η τουρκάλα υπουργός θα ζητήσει από την ομόλογό της Άννουλα την υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναμένεται να προσδιοριστούν αναφορές, μέσα από «αμοιβαία αντίληψη» (;;;), για...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Υφαντής-Σφακιανάκης: Οι Έλληνες φταίνε για την κρίση - Keiser: Πετάξτε τους οικονομικούς τρομοκράτες από τη χώρα σας.

Αν έχεις τέτοιους συν-Έλληνες, τι τους θες τους οχτρούς! Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα διαπιστώσετε πόσο γελοίοι είμαστε και πόσο εμείς οι ίδιοι βάζουμε τα χέρια μας για να βγάλουμε τα μάτια μας.

Ο κ. Γιώργος Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (πολλούς συνδέσμους με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βλέπω στην ιστοσελίδα του), και ο κ. Τζον Σφακιανάκης, οικονομολόγος-γενικός διευθυντής της τράπεζας Saudi Fanzi (θα τη βρείτε και αυτή στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών), σε τηλεοπτική τους συνέντευξη στο δίκτυο Al Jazeera, προπαγανδίζουν και δικαιολογούν τα μέτρα που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση, η Τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) τα πήρε δηλαδή, απλώς η κατοχική κυβέρνηση τα υλοποιεί, και επισημαίνουν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι...


Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής: Τα χειρότερα έπονται...

Τα «ψιλά γράμματα» του Μνημονίου της Ελλάδας με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ


Τούμπες-κωλοτούμπες και ενίοτε πιρουέτες σε ρυθμό φοξ στροτ συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, τη συμφωνία Ελληνικής Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ δηλαδή, για όλους εμάς τους «πελατικοεγκέφαλους», όσον αφορά στις τσέπες μας-οικονομικά, στα εργασιακά αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.



Απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μπαράζ νέων φόρων με τεκμήρια διαβίωσης και φορολογίας, πράσινοι φόροι και φόροι υπέρ Υγείας· επίσης, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση τιμολογίων σε σιδηρόδρομο και αστικές συγκοινωνίες και μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι μονάχα μερικά από όσα περιλαμβάνονται στα λεγόμενα «ψιλά γράμματα» του Μνημονίου. Συνάμα, δεν αποκλείονται και έκτακτα μέτρα πέραν των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων.

Μοναδικές κερδισμένες οι τράπεζες, οι οποίες με μια σειρά πρωτοβουλιών θα στηριχτούν από το κράτος. Ιδιαίτερη εντύπωση, για παράδειγμα, κάνει η δημιουργία Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο μάλιστα θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει κεφάλαιο στις τράπεζες —αν χρειαστεί.

Αναλυτικότερα οι βασικότερες από τις μέχρι στιγμής άγνωστες λίγο-πολύ ανατροπές είναι οι εξής:


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Η προμελετημένη κατάρρευση της Ελλάδας...

...και τα κόλπα με την Goldman Sachs, η οποία -σημειωτέον- βρίσκεται κατηγορούμενη ενώπιον της αμερικανικής Αρχής ανταγωνισμού. Σημιτάνθρωπε, τι λες; GAP, se daskalepse kala o kollitos soy, o Joseph Stiglitz, o arxi-oikonomilogos tis of the World Bank Group?

Ακούστε τι λέει ο δημοσιογράφος Alex Jones και -νομίζω- θα διαφωτιστείτε...




ECO/FIN: Νέφτι στο κωλαράκι και... τρέχουμε τώρα!


Τη φάγατε, μαλάκες Έλληνες, και σκάστε τώρα!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ), στη συγκεκριμένη περίπτωση, του GAPάκη, καθώς σήμερα -εκτάκτως- συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. για να προωθήσουν τη δημιουργία ενός μόνιμου «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» των κρατών-μελών που έχουν προβλήματα κρατικού δανεισμού. Η Ελλάδα, πάντως, μη χαίρεστε, δε θα είναι μέσα...

Η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών αποφασίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη διάρκεια της -επίσης- έκτακτης Συνόδου κορυφής των αρχηγών και πρωθυπουργών των κρατών της Ευρωζώνης. Πολύ «έκτακτο» πέφτει, τελικά, σαν τα έκτακτα χαράτσια της κυβέρνησης του GAP, που αμφιβάλλω, αμφιβάλλεις, αμφιβάλλουμε αν θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία για το καλό της ελληνικής οικονομίας.


ΔΕΗ-Κυβέρνηση: Πληρώνετε, μαλάκες!


Πετάει ο γάιδαρος; ...



Η γελοιότητα αυτού του κράτους και των κυβερνώντων του τελικά δεν έχει τέλος. Είναι σαν το απύθμενο πηγάδι. Δεν ξέρεις πόσο πόσο μεγάλη και σε τι βάθος πιάνει πάτο... η μαλακία που μας δέρνει όλους.

Νέα «ηλεκτρικά» χαράτσια

Δεν φτάνουν τα οικονομικά μέτρα που επεβλήθησαν χωρίς να ρωτηθεί ο λαός από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη συναίνεση του ΛΑΟΣ αλλά και την ανοχή της ΝΔ, έρχεται τώρα και η ΔΕΗ να αυξήσει τους λογαριασμούς της τεχνηέντως:


Οδηγίες για τη χρήση του δονητή (ΔΝΤ) μας

Το να χώνουμε μετά μανίας πράματα και θάματα στον κώλο μας είναι σαφώς διεγερτικό και καυλωτικό. Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, ό,τι μπαίνει βγαίνει κιόλας. Στην περίπτωση του ΔΝΤ μας όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά διότι μπορεί να μπει και να μας κατσικωθεί για χρόνια. Αποτέλεσμα; Κι ύστερα από χρόνια και καιρούς, πάλι δικό μας δε θα 'ναι!

Τι είναι ο ΔΝΤ;

Ο ΔΝΤ είναι κατασκευασμένος από σύνθετα οικονομικά μεγέθη. Βγαίνει σε πολλά μεγέθη και σχήματα. Για αυτό τον λόγο, προτού τον αγοράσουμε, καλό είναι να ξέρουμε πώς τον θέλουμε και πού θέλουμε να τον φτάσουμε: έως το πρώτο... πάτωμα, για παράδειγμα, ή έως το λαρύγγι.

Ο ΔΝΤ με φαρδιά βάση τεντώνει και καυλώνει τον πρωκτό, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος η τρύπα μας να παραμείνει ανοιχτή, με αποτέλεσμα να βγαίνει ό,τι σκατό παράγουμε -και εμείς δε θέλουμε κάτι τέτοιο. Λάθος;


Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)