My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ECO/FIN: Νέφτι στο κωλαράκι και... τρέχουμε τώρα!


Τη φάγατε, μαλάκες Έλληνες, και σκάστε τώρα!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ), στη συγκεκριμένη περίπτωση, του GAPάκη, καθώς σήμερα -εκτάκτως- συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. για να προωθήσουν τη δημιουργία ενός μόνιμου «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» των κρατών-μελών που έχουν προβλήματα κρατικού δανεισμού. Η Ελλάδα, πάντως, μη χαίρεστε, δε θα είναι μέσα...

Η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Οικονομικών αποφασίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη διάρκεια της -επίσης- έκτακτης Συνόδου κορυφής των αρχηγών και πρωθυπουργών των κρατών της Ευρωζώνης. Πολύ «έκτακτο» πέφτει, τελικά, σαν τα έκτακτα χαράτσια της κυβέρνησης του GAP, που αμφιβάλλω, αμφιβάλλεις, αμφιβάλλουμε αν θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία για το καλό της ελληνικής οικονομίας.


«Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης»

Οι επικεφαλής της Ευρωζώνης ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει έναν «ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθεροποίησης» για να προστατέψει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη. Το σχέδιο θα υποβληθεί προς απόφαση στη σημερινή Σύνοδο του ECOFIN, όπως ρητά αναφέρεται στη δήλωση των αρχηγών κρατών, οι οποίοι φοβούνται πλέον ανοικτά την επέκταση της κρίσης από την Ελλάδα σε ολόκληρη της Ευρώπη. Επίσης, στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και ο στενός δημοσιονομικός «κορσές» που ετοιμάζουν στην ΕΕ κατ' εντολήν της Γερμανίας. Στο πλαίσιο ειδικής ομάδας, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προωθείται στενότερη οικονομική εποπτεία και συντονισμός πολιτικής στη ζώνη του ευρώ.

Γιατί τους έπιασε... κωλοπιλάλα;

Τι φοβούνται οι αρχηγοί όμως και τους έπιασε μια κωλοπιλάλα για να κάνουν αυτόν τον «ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθεροποίησης». Τρέμουν στην ιδέα πως θα αρχίσουν οι κερδοσκόπου να την πέφτουν και σε άλλες «αδύναμες» οικονομίας, όπως, π.χ., της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να πάρει σβάρνα και τους ισχυρούς. Βιάζονται, λοιπόν, να δημιουργήσουν αυτό τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης» και να βάλουν μέσα τις χώρες που κινδυνεύουν. Όχι όμως και την Ελλάδα. Εμάς, ως άλλα GAP και πειραματόζωα «τουγκέδερ» μας έχωσαν το ΔΝΤ, και μην είδαν, δε μας ξέρουν.

Τι θα κάνει αυτός ο «μηχανισμός»; Θα στηρίζει τις χώρες στο να δανειστούν με χαμηλά επιτόκια; Όχι!!! Γιατί, απλούστατα, όταν μια χώρα θα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, θα κάθεται αναπαυτικά στο «κρεβατάκι» της, θα κοιμάται τον... ύπνο του δικαίου, και θα βγαίνει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δανείζεται από τις αγορές. Λέτε να τολμήσουν να της χρεώσουν υψηλά... σπρεντ (= επιτόκια δανεισμού). Και αφού παίρνει, θα τα δίνει στη χώρα! ...

Στην πυρά, στην πυρά με τις... ξενέρωτες!

Είπατε τίποτε; Πώς είμαστε μαλάκες με ανίκανη κυβέρνηση; Καλά το άκουσα το λοιπόν... Και για να δείτε να δείτε πόσο καλούς συμμάχους έχουμε, αξίζει να σας υπενθυμίσω:

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Συνθήκη οι χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν δικαίωμα να δανειστούν από χώρες-μέλη της, σε αντίθεση με τις μη χώρες-μέλη, όπως, π.χ., η Ρουμανία και η Βουλγαρία που το έχουν. Για αυτό και εμείς τρέχαμε στις διεθνείς αγορές, και με αφορμή τις δηλώσεις του GAP περί κινδύνου χρεοκοπίας και του άλλου, του καρπαζοεισπράκτορά του, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περί «Τιτανικού» μάς έπιαναν τα... στρουμπουλά μας οπόσθια. Οι εκτός «ώνης του ευρώ χώρες παίρνουν δάνεια από τα κράτη-μέλη της με χαμηλά επιτόκια.

Σύμφωνα επίσης με την ευρωπαϊκή Συνθήκη, και αυτό οφείλεται στη Γερμανία και το μονεταρισμό της, καμία κρατική κεντρική τράπεζα δεν μπορεί να αγοράσει ομόλογα Δημοσίου ενός κράτου-μέλους. Έτσι, θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα αν κάποια τράπεζα, όπως, για παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδος, αγόραζε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Για να μην αναφέρω και τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, που έλεγε στα τέλη του 2009 τα μύρια όσα αρνητικά για την ελληνική οικονομία, για να βγει αργότερα να λέει ότι «η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει» και άλλες τέτοιες μαλακίες. Δηλώσεις τύπου «σε λατρεύω, αγάπη μου, αλλά πάρε το αγγούρι και σκάσε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)