My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ο τούρκος πρωθυπουργός και η τουρκάλα υπουργός Παιδείας θα ζητήσουν αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία

Αν μ' αγαπάς, στήσου κι έρχομαι γιατί...

Υnanistan, sıkım senim istiyor!

Καταιγίδες και μποφόρια αναμένεται να έχει εκεί στο εξωτικό ΟΑΚΑ και στο υπουργείο Παιδείας κτλ. κτλ. αλλά και στην... ξωτική Αννούλα άμα τη επισκέψει του τούρκου πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 14 Μαϊου, ο οποίος εμφανίζει εαυτόν ως «τον καταλληλότερο οικονομικό εταίρο» για την Ελλάδα, και για αυτό θα συνοδεύεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του (πού φτάσαμε!).

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα της Θράκης «Χρόνος», τον Ερντογάν θα συνοδεύει στην Αθήνα και η υπουργός του επί της Παιδείας  Νιμέτ Τσουμπουκτσού (κάθε ομοιότης με γνωστή ελληνίδα... τσιμπουκλού είναι απλά σύμπτωσις).

Η τουρκάλα υπουργός θα ζητήσει από την ομόλογό της Άννουλα την υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αναμένεται να προσδιοριστούν αναφορές, μέσα από «αμοιβαία αντίληψη» (;;;), για...

...απάλειψη από τα σχολικά βιβλία του δημοτικού και της μέσης εκπαίδευσης των εχθρικών αναφορών κατά της Τουρκίας, με στόχο να διευκολυνθεί ο διάλογος (τι είναι αυτό θα μου πείτε τώρα!) μεταξύ των επόμενων γενεών.

Όπως μάλιστα αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, η Άγκυρα ήδη το πράττει, καθώς εδώ και τρία χρόνια το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας εργάζεται για την απάλειψη αρνητικών αναφορών στα τουρκικά σχολικά βιβλία που αφορούν στους Έλληνες και στους Αρμενίους (εδώ γελάμε, και μάλιστα δυνατά).


Στο θέμα μας όμως και στην... ξωτική Αννούλα... Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυρία υπουργός ακύρωσε το προγραμματισμένο της ραντεβού στο κομμωτήριο (είπαμε, χάλια το μαλλί!), καθώς η τουρκάλα ομόλογός της απέστειλε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, όπου και σημειώνει (η μετάφραση από τα αγγλικοτουρκικά):

Αγαπητή, Άννα (σ.σ.: δεν τη λέει... ξωτική, μάλλον τη θεωρεί κοντή και μαυροτσούκαλη)...

Έμαθα πως εκεί στην Αθήνα δεν έχετε καλά κομμωτήρια και πολλοί σε κατηγορούν για το χάλια μαλλί σου. Σε συμπονώ, καλή μου, που ντρέπεσαι για την εμφάνισή σου, ώστε τη μια φορά να φύγεις από την πίσω πόρτα και την άλλη, όπως λένε οι πράκτορές μου, να μπεις... μεταλλαγμένη στη Βουλή.

Σε συμπονώ, καλή μου, διότι ξέρω ότι για μια γυναίκα το μαλλί είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» της εμφάνισής της. Για αυτό, λοιπόν, μην πας ξανά σε «γκιαούρ» κομμωτήριο.

Θα στο φροντίσω εγώ το μαλλάκι σου όταν έρθω στην Αθήνα, στις 14 Μαϊου, την ώρα που θα πίνουμε το τσάι μας εκεί στο ωραίο σου υπουργείο και θα κόβουμε και θα ράβουμε τα πατρόν της προδομένης σας Ιστορίας. Γιατί, καλή μου Άννα, ένα σουλουπωματάκι το θέλει, έτσι όπως την έχετε κάνει· την Ιστορία όχι την κόμμη σου.

Με ανιδιοτελή γειτονική αγάπη

Νιμέτ Τσουμπουκτσού
υπουργός Παιδείας

ΥΓ. Μην ανησυχείς για το μαλλί. Έχω πτυχίο και Κομμωτικής και Κοπτικής-Ραπτικής. Θα στο κάνω έτσι, ώστε με ένα κολλητό παντελόνι LEE, έναν ενισχυμένο βυζοπιάστη και ένα φέσι θα φαίνεσαι και κούκλα και από... ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)