My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

253 φάρμακα και σκευάσματα που δεν θα καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία


«Μαχαίρι» σε ασπιρίνη, Depon, Ρanadol, Salospir, Αpotel, Βisolvon, Fenistil, το Lonarid, Μaalox, Simeco κτλ.

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν από σήμερα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι προκειμένου να προμηθευτούν «καθημερινά» φάρμακα, δηλαδή αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια και αλοιφές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περικοπή τουλάχιστον 253 φαρμάκων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους (πάτησε στη φωτογραφία για να δεις αναλυτικά τα φάρμακα και σκευάσματα).

Οι «κυρίες» του υπουργείου Παιδείας τιμούν τη Γενοκτονία των Ποντίων

Απροκάλυπτη προπαγάνδα της «σχολής» GAP-Διαμαντοπούλου-Δραγώνα-Ρεπούση

«Στου Κεμάλ το σπίτι» και στης γ-Ελλάδας τα βυζιά


Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου χθες και η ξωτική Αννούλα (που δεν παραιτείται για να γίνει «δημαρχέσσα», πονηρή ούσα, σου λέει: «Άμα δε γίνω “δημαρχέσσα”, θα έχω χάσει και τα αβγά-βολευτιλίκι και τα πασχάλια-υπουργιλίκι) είπε να τιμήσει το γεγονός.

Ξύπνησε, λοιπόν, πουρνό πουρνό, και τι να κάνει, τι να κάνει!... Ας εφαρμόσω τη συμφωνία που έκανα με την τουρκάλα ομόλογό μου και ας προπαγανδίσω το δόγμα «make love, not war εσείς, γιατί εμείς...», και ας βάλω στους εξεταζομένους των Πανελλαδικών στο μάθημα της Λογοτεχνίας ένα ωραιότατο θεματάκι για τον καλό και άγιο Κεμάλ Ατατούρκ.

Έψαξε, έψαξε, έψαξε, δεν βρήκε τίποτε και σου λέει το ξωτικό...


20.05.2010, το απεργιακό δελτίο της ημέρας



Στους δρόμους σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Κλειστές θα παραμείνουν...

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΓΚΡΟΥΠ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ: Όλοι αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο

Σηκωθείτε από καναπέδες, κρεβάτια (μπορείτε να κάνετε σεξ και μετά), ντιβάνια, πατώματα, καρέκλες, πατίνια κτλ. κτλ. κτλ., πάρτε ένα μεγάλο κουτάλι και μια κατσαρόλα*, και ενωθείτε αύριο το μεσημέρι στις 12, στην είσοδο του Ζαππείου, με το ΓΚΡΟΥΠ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
Εγώ, εσύ, όλοι μαζί πάμε να ξεκουφάνουμε τους κωφοκουφάλες τους πολιτικάντηδες που συνεχίζουν να παίζουν παίγνια και να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, εμένα, εσένα, όλων μας δηλαδή.

*Η χύτρα δεν ενδείκνυται, εκτός αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι στα γρήγορα πάνω στη... θερμή ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει αύριο.

Ο Ελληνισμός του Πόντου, πολιτισμός και Γενοκτονία

19 Μαΐου σήμερα, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ένα τραγικό γεγονός, το οποίο -ομολογουμένως- με αρκετή καθυστέρηση η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994.

Ένα γεγονός, το οποίο κάποιοι σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πως ποτέ δεν έγινε (λέγε με και Θάλεια Δραγώνα, ειδική γραμματέα υπουργείου Παιδείας κτλ.) και κάποιοι άλλοι (λέγε με GAP και ξωτική Αννούλα) επιχειρούν να περάσουν επιδερμικά στο πλαίσιο της νέας ελληνοτουρκικής προσέγγισης, που επιβάλλει να απαλειφθούν λέξεις, φράσεις, γεγονότα, που -όπως λένε- διαιωνίζουν το μίσος μεταξύ των δύο λαών, τουρκικού και ελληνικού.

Τώρα από πότε η Ιστορία, που αποτελεί μια καταγραφή των γεγονότων και της αληθείας, το παρελθόν και τη συνείδηση ενός λαού, μεταφράζεται σε... μίσος, αυτό μόνον οι «κάποιοι» μπορούν να το εξηγήσουν. Προσωπικά αδυνατώ...

Στο παρακάτω κείμενο γίνεται μια καταγραφή της Ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου και της εκκαθάρισής του. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η Ιστορία ξεκινάει από το... μύθο

Η ιστορία του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου ξεκινά από το μύθο. Από τότε, δηλαδή, που ο Φρίξος και η Έλλη ταξίδεψαν πάνω στο χρυσόμαλλο δέρας για να αποφύγουν τη θυσία τους από τους θεούς του Ολύμπου. Η συνέχεια γνωστή, η Έλλη πέφτει στη θάλασσα (Ελλήσποντος) και ο Φρίξος...


Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων και στην Πορτογαλία

ΝΑΙ από τον πορτογάλο πρόεδρο
Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα

Τελικά, έχουν δίκαιο όλοι όσοι λένε πως, άμα θέλεις κάτι πολύ, το Σύμπαν και διάφοροι άλλοι διαπλεκόμενοι συνωμοτούν για να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Και εγώ ήθελα να παντρευτώ φέτος στη Λισαβόνα τον καλό μου (δεν λέω κάτι άλλο για να μην κοκκινίσουν τα όποια... μάγουλα του όποιου αναγνώστη), με το δεδομένο ότι έχουμε προγραμματίσει ταξιδάκι μοναχά για πάρτη μας (δεν ορκίζομαι κιόλα) σε νότια Ισπανία, Γιβραλτάρ και Πορτογαλία. Και... ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, θα παντρευτώ!

Ας είναι καλά ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα, που αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να επικυρώσει το νόμο που προβλέπει γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, καθιστώντας έτσι οριστική την υιοθέτηση του μέτρου από το πορτογαλικό κράτος...


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Στα σκουπίδια πετάμε 1 στα 4 φάρμακα που αγοράζουμε


Σκουπίδια… αξίας 1 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η αξία των φαρμάκων που πετιούνται κάθε χρόνο στα απορρίμματα από τα χιλιάδες νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα επειδή είτε έχουν λήξει είτε έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), περίπου 1 στα 4 φάρμακα που προμηθεύονται οι Έλληνες από τα φαρμακεία το πετούν. Το κόστος δε αυτής της συνήθειας αποτιμάται ότι υπερβαίνει ετησίως το 1 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο σύνολο των φαρμάκων που αγοράζονται...


Ζαν-Λικ Γκοντάρ: Η Δύση χρωστάει στην Ελλάδα

Νέα φιλελληνικά μηνύματα έστειλε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Film Socialisme» στο 63ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών, τονίζοντας πως «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».


Ο γάλλος σκηνοθέτης είναι ο μεγάλος απών από τις Κάννες, αρνήθηκε να πάει, και με επιστολή του προς το διευθυντή του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας του «λόγω προβλημάτων ελληνικού τύπου»...


Αποτελέσματα επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα: Δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε...

...Είναι, σου λέω, πανικός, ένας μεγάλος «Τιτανικός»...

Ωραία λόγια και υποσχέσεις, και από έργα; 

Ο Mr. Pagkalos και ο «φανταστικός του κίνδυνος» έχουσι το «σολούσιον»





Kλάδο... τριανταφυλλαίας έτειναν άμα τη επιστροφή τους εκεί στη μαγευτική Άγκυρα ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου, οι οποίοι ήρθαν, και αφού κατέβασαν τα παντελόνια μας και φάνηκε το χάλια στρινγκ μας, τελικά, μας έχωσαν οκτώ δάχτυλα στον κώλο και όχι δύο παλάμες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα οθωμανά βλέποντας το στρινγκ ξενέρωσαν και είπαν να κάνουν τη... δουλειά όσο γίνεται πιο γρήγορα και να την κοπανήσουν για τα πατρώα τους εδάφη. Χάλια το γούστο και το στένεμα, έλεγαν και ξανάλεγαν μεταξύ τους...

«Δεν έχουμε βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκιάς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός των Εξωτερικών του αναφέροντας με γλαφυρό τρόπο ότι «δεν υπογράψαμε τις συμφωνίες στην Αθήνα για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου»!!! Τι λέτε, τώρα, καλές μου μουστακαλούδες οθωνουπούλες! Θέλετε και τη Θράκη; Και τη Γαύδο; Ε, τώρα που άρχισε το ξεπούλημα, και τα βγάλαμε όλα στον πλειστηριασμό, να σας τα δώσουμε. Άλλωστε, ευκαιρία είναι τώρα που σε καιρό ισχνών αγελάδων και τετράπαχων παχυδέρμων τα δικόγραφα και οι διοικούντες αυτή τη χώρα είναι φτηνοί. Κοψοχρονιά θα τα πάρετε. Τυχερούλες!

Τώρα, θα αναρωτηθείτε, τι τις έπιασες τις οθωμανοπούλες και λένε...

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)