My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΔΕΗ-Κυβέρνηση: Πληρώνετε, μαλάκες!


Πετάει ο γάιδαρος; ...



Η γελοιότητα αυτού του κράτους και των κυβερνώντων του τελικά δεν έχει τέλος. Είναι σαν το απύθμενο πηγάδι. Δεν ξέρεις πόσο πόσο μεγάλη και σε τι βάθος πιάνει πάτο... η μαλακία που μας δέρνει όλους.

Νέα «ηλεκτρικά» χαράτσια

Δεν φτάνουν τα οικονομικά μέτρα που επεβλήθησαν χωρίς να ρωτηθεί ο λαός από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη συναίνεση του ΛΑΟΣ αλλά και την ανοχή της ΝΔ, έρχεται τώρα και η ΔΕΗ να αυξήσει τους λογαριασμούς της τεχνηέντως:


Έτσι, μέσα στην κρίση και στο «ψαλίδισμα» μισθών, συντάξεων, Δώρων, επιδομάτων, εργασιακών δικαιωμάτων, η Επιχείρηση αυξάνει από αυτόν τον μήνα, το Μάιο, τα τιμολόγια της εξαιτίας του νέου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΦΚΗΕ) και της επιβολής χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).

ΕΦΚΗΕ

Με τον νέο Ειδικού Φόρο Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας τα νοικοκυριά θα επιβαρύνονται με 5 ευρώ ανά 1.000 kWh και οι επιχειρήσεις με 2,50 ευρώ ανά 1.000 kWh. Όπως σαφώς όλοι καταλαβαίνουμε, για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2010-2011 η «τάση» της μόδας επιβάλλει -τα πάντα κλασικά: κεριά, ξυλόσομπα, κουβερτούλες, αγκαλίτσες και φιλάκια, και θερμά και ατελείωτα γαμησάκια. (Η αλήθεια είναι πως το GAP και η κυβέρνησή του φροντίζει για τη... σύσφιξη των σχέσεων μας και του δέρματός μας -άρα όχι και λεφτά για λίφτινγκ, οπότε ας μην παραπονιόμαστε, οι αχάριστοι και αχάριστες).

ΔΕΤΕ

Με την επιβολή της χρέωσης Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών, 5 τοις χιλίοις, όλοι μας θα επιβαρυνόμαστε με 0, 50 λεπτά ανά 1.000 kWh. Αυτό είναι ένα «κρυφό» τερτίπι του υπουργείου Οικονομικών και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, ουσιαστικά, δίνει ένα ωραιότατο «δωράκι» στους τελωνειακούς, που θα εισπράττουν έουρος από εμάς, τη χλέμπα, είτε εκτελωνίζουμε πακέτα είτε όχι.

Είναι ένα προκλητικό –σε σχέση με τα δεδομένα του δημοσίου τομέα– «επίδομα» που θα εισπράττουν έμμεσα οι τελωνειακοί κάθε φορά που εκτελωνίζουν ένα δέμα. Το «επίδομα», πριν από ΔΕΗ εποχή, είχε κοπεί, στο πλαίσιο των περικοπών στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, κατά 12% και αναμενόταν να «ψαλιδιστεί» επιπλέον κατά 8%. Ωστόσο, όπως σαφώς όλοι αντιλαμβανόμαστε, η χρέωση αυτή των πολιτών για το ΔΕΤΕ επιστρέφει, και μάλιστα μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος, και μας επιβαρύνει όλους -επαναλαμβάνω- είτε εκτελωνίζουμε δέματα είτε όχι.

Τελωνειακοί

Οι τελωνειακοί από την πλευρά τους εξηγούν ότι δεν πρόκειται για τέλος που θα το εισπράττουν ως αμοιβή ή για συμπλήρωμα στα επιδόματα τους. Πρόκειται, όπως λένε, για φόρο που θα καταλήξει στα κρατικά ταμεία για να καλύψει τις απώλειες εσόδων που έχει το Δημόσιο.

Θα πάρει φωτιά ο κώλος μας

Φαντάζομαι πως διαβάζοντας τα παραπάνω μια στενοχώρια, μια οργή, ένα «πεσιματάκι» το έχετε. Βιαστήκατε! Έχει κι άλλο! Έχει κι άλλο!

Πέραν από τα προαναφερθέντα «χαράτσια», η ΔΕΗ έρχεται να βάλει και άλλες αυξήσεις με το πρόσχημα της ρήτρας καυσίμου (μηχανισμός με τον οποίο παρακολουθεί τις διακυμάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω της δαπάνης της Επιχείρησης για τα καύσιμα, με βάση τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου): έτσι, για το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει τα νοικοκυριά με 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα με 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh και τις βιομηχανίες με 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh.

«Μπουναμάς»

Ποιος είναι ο όλος «μπουναμάς» που θα μας έρχεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ με τα μέχρι σήμερα οικονομικά δεδομένα; Αν υπολογιστεί, λοιπόν, ότι μια οικογένεια καταναλώνει στο τετράμηνο κατά μέσο όρο 1.800 kWh, προκύπτει επιβάρυνση της τάξης των 10 με 12 ευρώ. Δηλαδή 30 με 32 ευρώ τον χρόνο.

ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζει ότι τα τιμολόγιά της παραμένουν τα ίδια ακριβώς. Παίρνει ρακέτα και πετάει εμμέσως πλην σαφώς το «μπαλάκι» στην Κυβέρνηση και στα φορολογικά μέτρα που έλαβε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Οικονομίας. Επιπλέον, σημειώνει πως είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει τον ΕΦΚΗΕ και το ΔΕΤΕ με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και να τους αποδίδει στο ελληνικό Δημόσιο (πάλι θα φάνε τα λαμόγια!).

Χεστήκαμε και το boat έγειρε...

Αν, λοιπόν, μ; έρθει από αυτόν τον μήνα ο λογαριασμός της ΔΕΗ παραφουσκωμένος, ας μην ψαχνόμαστε. Δεν καταναλώσαμε περισσότερο ρεύμα. Απλώς, για μια ακόμη φορά μας πιάνουν μαλάκες και μας βάζουν όχι φέσι... περικεφαλαία.

Άντε, και στα δικά σας σεις οι λεύτερες!


...Πετάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)