My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Όταν ξυπνά ο «κομματικοπελατειακός» μας εγκέφαλος...

...και κάνει θαύματα:

Οργή λαού, φωνή λαού! 




Τελικά, το GAP απεδείχθη πως είναι πραγματικός... γιος του μπαμπά του και όχι ένα υιοθετημένο: Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, διά «χειρός» του συγκεντρωσιάρχη του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου -ο οποίος σήμερα συγκροτεί την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ και ενίοτε χώνει ένα ωραιότατο κωλοδάχτυλο στον πρόεδρό του-, έτσι και προχθές, Τετάρτη 5 Μαϊου, το GAP κατάφερε να διοργανώσει, δια «χειρός» 300 αβελτήρων, ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ, τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων 10 χρόνων ενάντια στα μέτρα που προωθεί για την οικονομική μας εξαθλίωση και την παράδοση της χώρας στον ξένο παράγοντα.

Μπράβο, GAP!


Το ιστορικό

Ο όγκος της πορείας των διαδηλωτών καταλάμβανε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, από την πλατεία Βικτωρία και γύρω από την Ομόνοια δρόμους έως το Σύνταγμα και τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού. Πάνω από 200.000 άνθρωποι στους δρόμους!


Στις 13:40 πυρπολείται μερσεντές που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού όταν σπάζεται το πίσω μέρος της και ρίχνεται μολότωφ στο εσωτερικό της. Η φωτιά σβήνεται γρήγορα χωρίς να προκληθούν μεγάλες ζημιές. Νωρίτερα, είχε κατασταφεί η ΔΟΥ Εξαρχείων για τους μετανάστες. Μικροεπιθέσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Πατησίων (όπως στη συμβολή Πανεπιστημίου και Αιόλου δίπλα στο Λουμίδη). Στη συνέχεια γίνεται επίθεση το σούπερ μάρκετ Bazaar.

Επί της Σταδίου και Αιόλου οι ΜΑΤοκράτες κάνουν χρήση χημικών. Στο ύψος των οδών Αρσάκη και Πεσματζόγλου γίνονται εμπρηστικές επιθέσεις στα καταστήματα Αναγνωστόπουλος, Βάρδας και Νικολόπουλος. Μεταξύ 13:50-14:00, διμοιρία των ΜΑΤοκρατών προσπαθεί να πλησιάσει από την οδό Πεσματζόγλου. Δέχεται όμως επίθεση και απωθείται αφού κάνει χρήση χημικών.

Στις 14:00, άτομα επιχειρούν να πυρπολήσουν το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ επί της οδού Σταδίου 24 και επιτίθενται σε διαδηλωτή από τον αναρχικό χώρο (σας αρέσει, δε σας αρέσει, αναρχικός ήταν), που προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι θα προκληθούν θύματα.

Οι δολοφονίες στη Marfin

Ακολουθεί, σχεδόν αμέσως, επίθεση με βόμβες μολότωφ στην τράπεζα Marfin επί της οδού Σταδίου 23. Τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης ήταν η πυρπόληση της τράπεζας και η αποτρόπαια και στυγνή δολοφονία τριών -με το αγέννητο παιδί τεσσάρων- ανθρώπων, που πέθαναν από τις αναθυμιάσεις και τους καπνούς που προκάλεσε η φωτιά.



Πυκνοί μαύροι καπνοί κατακλύζουν την περιοχή και το τμήμα της πορείας που βρίσκεται πριν από το σημείο του εμπρησμού σταματά, καθώς επιχειρείται να κατασβηστεί η φωτιά από πυροσβεστικά οχήματα που προσεγγίζουν με δυσκολία στο σημείο ακολουθούμενα από ισχυρές δυνάμεις της «ΔΙΑΣ» και των ΜΑΤοκρατών, που αποδοκιμάζονται έντονα από τους διαδηλωτές.

Μαρτυρία

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι είδα και άκουσα διαδηλωτή, μεγάλης ηλικίας -και το σημειώνω-, να μην αφήνει να περάσουν τα πυροσβεστικά από τη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου, αλλά αυτός ήταν ένας. Οι υπόλοιποι δεν εμποδίσαν κανέναν πυροσβέστη να περάσει με το όχημα, όπερ και εγένετο, να πάει να κάνει τη δουλειά του. Τώρα, αν η Πυροσβεστική για πολλή ώρα, και εδώ είναι το θέμα, καθόταν και κοίταζε τις δύο γυναίκες στο μπαλκόνι να φωνάζουν βοήθεια, και δεν ήταν άμεση στην αντιμετώπιση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και στη διάσωση των ανθρώπων που ήταν εγκλωβισμένοι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν αφορά τους διαδηλωτές. Οι ευθύνες είναι αλλού.

«Μάχες» από το Σύνταγμα έως τη Συγγρού

Όσον αφορά στην πορεία, το υπόλοιπο κομμάτι της, μετά την πυρπόληση της τράπεζας, έχει ήδη βρεθεί στο Σύνταγμα. Γίνεται επίθεση στο υπουργείο Οικονομικών και στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας. Οι ΜΑΤοκράτες κάνουν χρήση χημικών. Ένα μέρος της κινείται προς τη λεωφόρο Αμαλίας, ένα άλλο βρίσκεται στην Πανεπιστημίου και ένα τρίτο προσεγγίζει τη Βουλή και αρχίζει να την περικυκλώνει.



Πραγματοποιούνται συγκρούσεις με τους ΜΑΤοκράτες επί της Όθωνος και Αμαλίας, ακολουθεί (14:15) επίθεση με βόμβες μολότωφ στο κτήριο του ΣΕΒ επί τους οδού Ξενοφώντος και στις διμοιρίες που βρίσκονται εκεί. Ρίχνονται βόμβες μολότωφ στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο τμήμα της Αμαλίας προς τη μεριά του Ζαππείου και πυρπολείται (14:25) το κτίριο όπου στεγαζόταν το ΣΔΟΕ επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Στη συνέχεια, καίγεται όχημα της πυροσβεστικής στο ύψος των στύλων του Ολυμπίου Διός και ένα VAN τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου. Φθορές προκαλούνται σε τράπεζες και καταστήματα επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου πυρπολείται το κτήριο της Νομαρχίας Αθηνών στον αριθμό 15 (14:35). Συγκρούσεις με τους ΜΑΤοκράτες εξελίσσονται κατά μήκος μήκος της λεωφόρου Αμαλίας έως το ύψος του ΦΙΞ.

«Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή!»

Σ’ όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται συγκρούσεις και ρίχνονται πέτρες εναντίον των ΜΑΤοκρατών, που βρίσκονται μπροστά από το Κηφηνοβούλιο, το οποίο από νωρίς είναι κλειδαμπαρωμένο -από μέσα, παρακαλώ-, καθώς οι εθνικοί «λαγοί» τρέμουν μην καούν σαν τα ποντίκια στη φάκα, αντί να ντρέπονται που μας έβαλαν εμάς στη «φάκα», καρφώνοντάς μας από τούδε και στο εξής με το ΔοΝηΤή.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατακλύζουν το χώρο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Γίνεται προσπάθεια εισβολής των διαδηλωτών στο Κηφηνοβούλιο, που αποκρούεται από τις δυνάμεις καταστολής. Παρά τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤοκρατών με εκτεταμένη χρήση χημικών (14:30) προκειμένου να διασπαστεί η συγκέντρωση μπροστά στο κτήριου του Κηφηνοβουλίου, οι διαδηλωτές επανέρχονται ξανά και ξανά.

Δες φωτογραφίες και βίντεο από το Κηφηνοβούλιο εδώ.

Την ίδια στιγμή σπασίματα σε τράπεζες και καταστήματα γίνονται στην Πανεπιστημίου, ενώ στο ύψος των προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών ομάδα διαδηλωτών συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις για περίπου μισή ώρα (15:00-15:30), που πραγματοποιούν γενική επίθεση με χημικά ωθώντας τον κόσμο προς τη μεριά της Σόλωνος. Ένα τμήμα των διαδηλωτών κινείται προς την περιοχή των Εξαρχείων, όπου αναποδογυρίζονται κάδοι με σκουπίδια, ενώ σε ορισμένους μπαίνουν φωτιές και στήνονται σαν οδοφράγματα.

Τμήμα της διαδήλωσης που έχει ξεμείνει λόγω του εμπρησμού στη Marfin επιχειρεί να προσεγγίσει το Κηφηνοβουλίου. Οι προσπάθειες να προσεγγιστεί συνεχίζονται έως τις 16:00. Σταδιακά, ο χώρος πέριξ του Ελληνικού Κηφηνοβουλίου κατακλύζεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κάνουν το χώρο απροσπέλαστο.

Δες βίντεο από την πορεία εδώ.

Μπράβο, GAP!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)