My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Όταν η Αννούλα την κάνει με πιρουέτες από την... back door!

Επιτέλους! Ένα ζωντανό πρόγραμμα στην κρατική τηλεόραση

Οι ρυθμοί και οι αριθμοί -στις προσλήψεις και στον πίνακα προσλήψεων αλλά και στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά σε αλλαγές στο σύστημα διορισμών τους- έκαναν τους αδιόριστους, ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να κάνουν ένα ωραιότατο ντου από παντού χθες βράδυ, περίπου στις 9, στο Ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης (ξέρετε, αυτής που όλοι πληρώνουμε με αναγκαστικό χαράτσι, αλλά κανένας μας δε βλέπει, εκτός ίσως από την Μπήλιω Τσουκαλά και τον πολιτισμό της).


Περίπου 50 εκπαιδευτικοί, λοιπόν, αγανακτισμένοι -και με το δίκιο τους- από την κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων και τα κομματικά παιγνίδια στις πλάτες τους, έκαναν την Αννούλα να καρδιοχτυπήσει και στο τέλος να λιγοψυχήσει κάνοντάς την με πιρουέτες από την... back door του Μεγάρου της ΕΡΤ.



Η Αννούλα, την οποία ήθελαν να τη συναντήσουν οι «εισβολείς», βρισκόταν σε στούντιο, όπου ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης μαγνητοσκοπούσε την εκπομπή του με καλεσμένη την κυρία υπουργός Παιδεία, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τέως «ιέρεια» του εκσυχρονιστή Σημίτη, του τοις πάσι κλεινού «Τάπερμαν», όπως τον αποκαλούσε η Μαλβίνα Κάραλη.

Η εκπομπή, η μαγνητοσκόπηση της οποίας ολοκληρώθηκε παρά τα επεισόδια, επρόκειτο να μεταδοθεί στις 10.00, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο ωστόσο διεκόπη πρόωρα. Όπως λένε οι «εισβολείς», στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν καλεσμένοι και δύο συνάδελφοί τους, οι οποίοι «κόπηκαν» την τελευταία στιγμή, και γι’ αυτό τον λόγο συγκεντρώθηκαν στο Ραδιομέγαρο. Αλήθεια είναι κύριε Πολίτη; Κυρία Αννούλα, εσείς, ένας δημοκρατικός πολιτικός, πώς το επιτρέψατε αυτό;

Παρά το γεγονός ότι είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν κοινοποιήσει μέσω μπλογκς τις σχεδιαζόμενες αντιδράσεις τους, οι διαμαρτυρόμενοι κατόρθωσαν να μπουν στο κτήριο της ΕΡΤ σπάζοντας την πόρτα της κεντρικής εισόδου.

Τι ωραία που χτυπιόμαστε εδώ στην ΕΡΤ!

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του Ραδιομέγαρου, όπου ήταν το στούντιο στο οποίο γινόταν η συνέντευξη της κυρίας υπουργού. Επιχείρησαν να μπουν μέσα, αλλά εμποδίστηκαν από τα μπατσόνια που είχαν φτάσει, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς (βλέπε και το σχετικό βίντεο διαμαρτυρίας τους), οι αστυνομικοί τούς χτύπησαν με τα κλομπ, ενώ κατά τις συμπλοκές προκλήθηκαν και υλικές ζημιές.

Αμέσως μετά επεχείρησαν να καταλάβουν το κεντρικό στούντιο της ΕΡΤ, όπου εκείνη την ώρα η Μαρία Χούκλη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με αποτέλεσμα να διακοπεί στις 9.40 απότομα η ροή της παρουσίασης (δείτε τις φωτογραφίες εδώ).

Οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν στο στούντιο ειδήσεων και διαπραγματεύονταν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσο, το ενδεχόμενο να ακουστούν τα αιτήματά τους από το δελτίο ειδήσεων. Πράγματι, οι διαδηλωτές αποχώρησαν αφού λίγα λεπτά μετά τις 11 μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή τους από την ΕΤ1, όπου κατήγγειλαν τους ξυλοδαρμούς που υπέστησαν από τους αστυνομικούς μέσα στο κτήριο της ΕΡΤ καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, κάλεσαν τον κόσμο για μαζική συμμετοχή στο αυριανή γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
Στη συνέχεια, ξεκίνησε από τη ΝΕΤ η προβολή της συνέντευξης της Αννούλας με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μιας ώρας από την προγραμματισμένη. Μη μου ζητήσετε να σας αναφέρω τι είπε...

Αυτό που μπορώ, μετά παρρησίας, να πω είναι: Χάλια το μαλλί, Αννούλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)