My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μαντέλης-Siemens: Χέρι χέρι και με τα λεφτά στο... άλλο χέρι

Τ. Μαντέλης: Πάρτε με στο τηλέφωνο, στις 12 και κάτι, εάν έχετε απορίες, και εάν δεν τις λύσετε, πέστε το μου για να κανονίσω το πρόγραμμά μου και να ξαναπεράσω από την Εξεταστική για μια «τουρ» ακόμη

Συγκλονισμένος-συγκλοχεσμένος δηλώνει ο πολιτικός κόσμος (έχουν ήδη κοκκινίσει τα... όποια μαγουλά του) από την ομολογία του υπουργού Μεταφορών του Κώστα Σημίτη, Τάσου Μαντέλη, πως μια μέρα, εκεί που καθόταν στη φτώχια και στη μιζέρια του, η γερμανική εταιρεία Siemens ως άλλη «μητέρα Τερέζα» τού χτύπησε τον ώμο και του είπε να μη φοβάται για την κατάντια του γιατί αυτή είναι εκεί για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής.
Έτσι, του έδωσε ένα ωραιότατο έμβασμα 200.000 μάρκων (2/11/98), το οποίο ο φούσκας-άχρηστος Μαντέλης το χαρακτήρισε «χορηγία». Μάλιστα, μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά -λέμε τώρα- το σκάνδαλο για τα μαύρα ταμεία της Siemens, δήλωσε πως δε θυμάται, δεν ξέρει ο άνθρωπος-τέως μίζερος, από πού προήλθε ένα άλλο ποσό, επίσης «χορηγία», που βρέθηκε στο λογαριασμό του, ύψους 250.000 γερμανικών μάρκων (8/2/2000).

«Η χορηγία είναι χορηγία»

Όπως είπε ο φούσκας-Μαντέλης, μετά τις δημοτικές εκλογές του 1998 τον πήρε στο τηλέφωνο κάποιος και μιλώντας αγγλικά του είπε ότι επικοινωνεί μαζί του εκ μέρους της Siemens για να του πει ότι η εταιρεία προτίθεται να του δώσει μια «χορηγία». (Πώς τον παίρνω εγώ ή εσείς και του λέμε ανώνυμα «θέλω να σε... χορηγήσω»; Ένα τέτοιο πράμα).
Έπειτα από τρεις ημέρες, τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό του κουμπάρου του (βλέπε παρακάτω), αλλά ο ίδιος δεν έδωσε καμία σημασία από ποιον μπήκαν. Υπέθεσε ότι ήταν από τη Siemens. «Δεν ξέρω ποιος μου έβαλε αυτά τα χρήματα, ούτε το έψαξα δέκα χρόνια τώρα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Η χορηγία είναι χορηγία».

Μάλιστα, σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη εάν «Έχετε κι άλλους χορηγούς, απάντησε με θράσος ο τέως δεν ξέρω τίποτε για το έγκλημα της Siemens, Τάσος Μαντέλης: «Φυσικά και έχω». «Ποιοι είναι αυτοί;», ρώτησε εκ νέου ο κ. Αϊβαλιώτης. «Δε θα σου πω γιατί εγώ τους φίλους μου δεν τους βγάζω στον ντάκο», ανταπάντησε το λαμόγιο-πρώην υπουργός του Κώστα Σημίτη.

Ο υπουργός Μεταφορών του Κώστα Σημίτη, μάλιστα, στην προσπάθεια του να την κάνει «γυριστή» στους πρώην συνάδελφούς τους-βολευτές, που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν πως δεν ξέρουν τι πάει να πει «χορηγία», είπε πως «πριν από δύο χρόνια πρόσωπο υπαρκτό, γνωστό σε κάποιους, Γερμανός πρέπει να ήταν ή αλλοδαπός, διοχέτευσε μέσω του ελληνικού Τύπου μία είδηση, η οποία έλεγε ότι εγώ έλαβα από τη Siemens 10 εκατ. μάρκα τον Ιανουάριο του 1998».

Πού πήγαν τα 10 εκατ. μάρκα, οέο;

Προσέθεσε ότι υπήρξε μεθόδευση προκειμένου να εμφανιστεί ότι είχε λάβει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο εμφανιζόταν ως υπουργική αμοιβή. «Βέβαια 10 εκατ. μάρκα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι υπουργική αμοιβή -έτσι όπως την εννοούσαν-, μέρος της οποίας δεν αποκλείεται μάλιστα να πήγε στο κυβερνών κόμμα και να χρησιμοποιήθηκε πλαγίως σε εκλογικές ή άλλες δαπάνες. Και αυτό ψέμα διότι δεν έφτασαν αυτά τα χρήματα ποτέ σε μένα», είπε το λαμόγιο. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να ψάξει η Επιτροπή από πού διοχετεύθηκαν αυτά τα δημοσιεύματα, όχι όμως να περάσουν από την πλάτη του μίζες άλλων.

Τι θέλει να πει με αυτό ο μιζαδόρος-ποιητής; Πώς τα τότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όντας το κυβερνών κόμμα, μοιράστηκαν 10 εκατ. μάρκα;

Το καρφί-κουμπάρος Γ. Τσουγκράνης

Τον Τάσο Μαντέλη «κάρφωσε» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κουμπάρος και φίλος του, Γιώργος Τσουγκράνης. Πρόκειται για τον περίφημο «A. ROCO», διαχειριστή λογαριασμού στην Canadian Imperial Bank of Commerce της Γενεύη στην Ελβετία. Ο Γιώργος Τσουγκράνης, όπως κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, το 1998 και λόγω των επερχόμενων εκλογών το λαμόγιο-Μαντέλης τον ενημέρωσε πως έχει άμεση ανάγκη «χορηγιών» εξαιτίας των εξόδων του στην προεκλογική εκστρατεία. Του είπε, μάλιστα, ότι πρέπει να ανοίξει ειδικός λογαριασμός ώστε να μην αποκαλύπτονται οι χορηγοί.

Ο κουμπάρος και -λέμε τώρα- φίλος άνοιξε τον τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο φάνηκε εκ των υστέρων πως υπήρχε και συνδιαχειριστής. Ο λογαριασμός άνοιξε στις 14 Σεπτεμβρίου 1998 στη Βούλα, και μάλιστα ο πατέρας-φούσκας Τάσος Μαντέλης έδωσε δικαίωμα υπογραφής και στην κόρη του (με λίγα λόγια έμπλεξε και τα παιδιά του ο άχρηστος).

Σε αυτόν τον λογαριασμό εισήλθαν δύο εμβάσματα. Ένα πρώτο, ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων για το οποίο ο κουμπάρος-Γιώργος Τσουγκράνης ανέφερε ότι πρόκειται για «χορηγία» της Siemens, σύμφωνα με τα όσα του ανέφερε ο φούσκας-Μαντέλης.


Για το δεύτερο ποσό, ύψους 250.000 γερμανικών μάρκων, ο ROCO-Γιώργος Τσουγκράνης δεν ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί την προέλευση του, καθώς, όπως κατέθεσε, στην Επιτροπή της Βουλής δεν τον αφορούσε το θέμα και «εικάζω (σ.σ.: και αυτός) ότι και αυτά ήταν από τη Siemens».

Να σημειωθεί πως οι «μίζες» του Μαντέλη δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για εκλογικές δαπάνες. Όπως προκύπτει από τα 200.000 μάρκα, έχουν μεταβιβαστεί σε τραπεζικό λογαριασμό ενός Χ.Μ. -ο οποίος φέρεται να είναι ο γιος του Τάσου Μαντέλη, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, δύο εμβάσματα της τάξεως των 11.000 δολαρίων τη φορά. Μάλιστα, όπως είπε, ο κουμπάρος-φίλο μη με λες, Γ. Τσογκράνης, λόγω αστοχίας ή αφέλειας, ο κακός και διαφθαρμένος Τάσος Μαντέλης τον ενέπλεξε σε αυτές τις ιστορίες, μεταβιβάζοντας χρήματα στον γιο του.

Συνολικά, ένα ποσό 60.000 μάρκων χρησιμοποιήθηκε για τις σπουδές των παιδιών τού φούσκα-Μαντέλη, ενώ το 2007, όταν είχε ξεσπάσει ο θόρυβος, ο Γ. Τσουγκράνης, ιδία πρωτοβουλία (;), μεταφέρει τα εναπομείναντα χρήματα, περίπου 160.000 ευρώ, σε λογαριασμό του στην Αθήνα και στην Alpha Bank.

Μαντέλης: ένα όνομα, πολλές «μίζες»

Ο Τ. Μαντέλης, ο οποίος είναι δικηγόρος και κατάγεται από την Κεφαλλονιά, εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 1981, έπειτα από καραμπόλες, και ενώ είχε πάρει ελάχιστες ψήφους σε σύγκριση με τον Αντώνη Τρίτση.

Φαίνεται ότι με τη Siemens ήλθε σε επαφή κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του ΟΤΕ από το 1985 ως το 1988, όταν διευθύνων σύμβουλος ήταν ο φοβερός Τόμπρας που αναμείχθηκε σε υποκλοπές και παρακολουθήσεις.  Αλλά ενώ τον Τόμπρα τον έφαγε η συγκεκριμένη υπόθεση, ο Τ. Μαντέλης απλά μεταπήδησε στην προεδρία των ΕΛΤΑ την περίοδο 1988-89.

Από το 1993 αρχίζει και τυπικά η στενή συνεργασία του με τον Κ. Σημίτη. Γίνεται γενικός γραμματέας του Υπουργείου  Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας με υπουργό τον Κ. Σημίτη, που αν θυμάστε ξαπόστειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου.



Όταν ο σημιτάνθρωπος-ΙΚΕ Τάπερμαν ανέλαβε πρωθυπουργός το 1996 τον όρισε γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τις εκλογές του ίδου χρόνου, που εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας, πάλι ελέω σημιτανθρώπου, τοποθετήθηκε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Το 1997, Σεπτέμβριο μήνα, τοποθετήθηκε  υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, αντικαθιστώντας τον Χ. Καστανίδη, οπότε άρχισε (πάλι;) το «τάνγκο» με τη Siemens.

Το 2000 εκλέχθηκε πάλι βουλευτής, στη Β' Αθηνών αυτήν τη φορά, δεν πήρε καμιά υπουργική θέση στο νέο «εκσυγχρονιστικό» κυβερνητικό σχήμα, και το 2004 πήρε, στις τότε βολευτικές εκλογές, πήρε το τρίτο το μακρύτερο.

Να σημειωθεί ότι ο φούσκας-άχρηστος Τάσος Μαντέλης το 1997, όντας πρόεδρος του ΟΤΕ, συμφώνησε με την κατάργηση της ΕΛΒΗΛ και τάχθηκε υπέρ του να δοθούν τα ψηφιακά κέντρα στις Intracom-Ericsson-Siemens (Προγραμματική Συμφωνία 8002 με Siemens). Ήταν, επίσης, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών όταν υπογράφησαν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ, του ΟΣΕ και του ΗΣΑΠ, ύψους 1 τρισ. δραχμών.

Της ξενιτιάς τα χέρια είναι... περισσότερα μάρκα

Ύστερα από την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004, προσελήφθη από την εταιρεία European Profile, συμφερόντων Δημήτρη Μπακόλα, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις τεως Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Με άριστες σχέσεις με τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας και με επαφές με τις κυβερνήσεις των τέως άμεσων δορυφόρων της Μόσχας, ο Δημήτρης Μπακόλας έστειλε τον Τάσο Μαντέλη καταρχήν στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να συμβάλει στην αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό του Κοινοβουλίου της χώρας (εδώ γελάμε), και εν συνεχεία μετοίκησε στο Αζερμπαϊτζάν, πάντα με την ίδια εταιρεία, όπου σήμερα είναι... σύμβουλος του Αζέρου προέδρου.

Όσο για τον Γ. Τσουγκράνη; Ε, όλο και κάποια σχέση, συγγενική, θα έχει και αυτός με τον Αζέρο... αντιπρόεδρο.

Απορία μου, αμαρτία μου...



Το σημιτάνθρωπο-ΙΕΚ Τάπερμαν θα πει κάτι για το θέμα από το να λέει στους συνεργάτες του να μη μιλούν και να πετούν... χαρταετό; Κινέζε, GAPάκη, μετά τον Θόδωρο Τσουκάτο, και ο άχρηστος καρεκλοκένταυρος Τάσος Μαντέλης συλλαμβάνεται «κλέπτων οπώρας» με την ωμή του ομολογία για τις «χορηγείες» της Siemens. Θα πείτε τίποτε;

Και αφού πείτε ό,τι μαλακία σας κατέβει -γιατί αυτό θα πείτε-, πέστε και καμιά άλλη για το σκάνδαλο-μυστικοσυμφωνία με την Goldman Sachs, που εκτόξευσε το χρέος στα ύψη και τώρα το πληρώνουμε με το αίμα της ψυχής μας. Εμείς, γιατί εσείς... χαρταετό και «Καθαρή Δευτέρα».

Τι; Μόνο για τον Καραμανλάκα θα λέμε ότι φταίει για την κατάντια μας;

Βρε, ΠΟΥΣΣΣΣΤ από εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)