My loved, GAPάκη! Μύχιες σκέψεις μπούκαραν στο μυαλό μου, όταν μου είπες πως θα με «φακώσεις» για το καλό μου. Και αναρωτήθηκα: Επειδή είσαι Έλληνας της διασποράς, θες να μας κάνει και εμάς Έλληνες της διασποράς για να δούμε τη... γλύκα; (clopy right, από ρήση φίλης)... Θες να μας ρίξεις και εμάς στα ξένα χέρια που είναι... αμφίσημα μαχαίρια; Η μαμά σου έδωσε το ΔΝΤ σου σήμερα; Μήπως σου λέει καθημερινά πως είσαι... νινί ακόμα για να κάνεις μεγάλα πράγματα; Μήπως και εσύ ο ίδιος το πίστεψες, με αποτέλεσμα να σε πιάσουν «κότσο» οι... σύμμαχοι; Ξέρεις, GAPάκη, ενώ εσένα που έχεις ένα... προβληματάκι, σου έχωσαν ένα ΔΝΤ για να τον καταλάβουμε εμείς, για τους άλλους είπαν να τους «προστατέψουν» και να μην τους χώσουν ΔΝΤ: Είπαν να τους κάνουν ένα ευρωπαϊκό ταμείο για να τους προστατέψουν, και μάλιστα σε χρόνο dt. Μην ξημερώσει αύριο η ημέρα και τους επιτεθούν τα κερδοσκοπικά «κοράκια». GAPάκη! Μήπως σε έπιασαν μαλάκα, και μαζί με εσένα και εμάς; Για πάρ' το homework αυτό...


Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών»!!!


Άχου το κορίτσι, το καημένο!
Που μικρό το κράταγε ο μπαμπάς δεμένο...
Και του φόρτωνε με όνειρα το κεφάλι,
που τώρα τα κοιτάει με το κιάλι.


«Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό, και έκανα και δύο μήνες να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα ν’ αποδεχτώ τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης ή του κόμματος σου για να πας μπροστά. Τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει».


Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ. Σήμερα το πρωί. Δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει, όπως, π.χ., κανένα ξεροτήγανο για τον Ισίδωρο, τα παιδιά, τα εγγόνια, τη «διαπλεκόμενη» νύφη κτλ. κτλ., και είπε να βγει να πει τη... 


Και δεν κατάλαβα...



Τι πάει να πει, ούσα υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι δεν είχε «πλήρη εικόνα». Μα για αυτό δεν μπήκε εκεί; Για να μπορεί να την ελέγξει και να τη διαχειριστεί; Και τα ρεμάλια-διαπλεκόμενοι που είχε στη δούλεψή της τι έκαναν; Δεν την ενημέρωναν; Πάλι άχρηστους πληρώναμε; Τι ρωτώ κι εγώ!

Και γιατί βγαίνει τώρα και το λέει σαν ένα μικρό παιδάκι που κλαίει στον μπαμπά της επειδή έγραψε άσχημα στο διαγώνισμα; (Εδώ βέβαια μιλάμε για μπαμπά-Δρακουμέλ, και ίσως να δικαιολογείται).


Και τι πάει να πει πως «τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει»; Θέλει να μας πει πως δεν έχει διορατικότητα, το κύριο προσόν ενός πολιτικού; Και γιατί δε μας λέει τις «τρίτες λύσεις» ώστε να έχουμε μια εικόνα του τι αντιμετωπίζουμε; Μήπως είναι σαν αυτές του GAP;


Και μετά από αυτά, θέλει και να ιδρύσει κόμμα-πολιτικό φορέα για να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της;


Η «φάση-αφασία» της Ντόρας της μεγάλης εξερευνήτριας



«Εγώ στη φάση αυτή», δήλωσε επίσης στη συνέντευξή της στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, «θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης που μ’ έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος. Πιστεύω ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρας μας. Όσο για την εξέλιξη των κομμάτων- που με ρωτάτε- θέλω να σας πω ότι τα κόμματα δημιουργούνται από κοινωνικές δυνάμεις, που θέλουν να εκφραστούν. Θα το δούμε αυτό στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας».

Εμείς, πάλι, Ντόρα μεγάλη εξερευνήτρια, στη «φάση» που είμαστε λέμε να σου πούμε να πάρεις παιδιά, σκυλιά, «διαπλεκόμενη» νύψη, Ισίδωρο, ζουπερμπαμπά, αδέλφια, ανήψια, ξαδέλφια και Μαρίκα, να σας πληρώσουμε τα έξοδα και να πάτε σε καμιά Ινδονησία, που έχει και τσουνάμια, σαν και αυτά που και εξαιτίας σου ήρθαν και μας έπνιξαν-γάμησαν, έτσι για να καταλάβεις και εσύ τη... γλύκα.

Και άμα δε θες, στο σπίτι σου με τα κατσαρολικά σου, το φακιόλι σου και τη σφουγγαρίστρα σου. Άρχισε από εκεί να καθαρίζεις και να μαγειρεύεις και στο μέλλον βλέπουμε. Άμα ζούμε και δεν έχεις μετακομίσει σε άλλη χώρα, βλέπουμε.

Προς το παρόν, στο σπίτι σου, με το «δρακουμελόσογο». Ήρθε η ώρα να μάθεις και να γίνεις μια καλή νοικοκυρά, που είναι πάνω από όλα δούλα και κυρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Η γλώσσα είναι το «λογισμικό» ενός έθνους (Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)